Valérie stopt

Beste mensen,

Agelopen week heeft Valérie het besluit genomen te stoppen als docent bij Ralda. Valérie gaf les bij groep 4 (maandagavond) en de theatergroep (vrijdag). 

Valérie is 40 jaar betrokken geweest bij Ralda en gaf 30 jaar les aan verschillende groepen bij ons.We vinden het erg jammer dat ze dit besluit heeft genomen. Ze was het boegbeeld van Ralda en heeft al die jaren een bijna onuitputtelijke inzet voor Ralda getoont. We zijn dankbaar voor al die jaren waarin ze bij Ralda was en wat ze gedaan heeft. Ze is niet voor niets erelid geworden enkele jaren geleden.

Onderaan deze mail een bericht van Valérie zelf aan de leden.

Ondertusssen moet Ralda verder en we kunnen melden dat we in principe voor beide groepen een opvolger hebben. We kunnen nog geen namen noemen, want we zijn nog in gesprek over de laatste details, maar we verwachten binnen twee weken meer te kunnen zeggen.

Voor de vrijdagavond gaat het om een gediplomeerde dansdocente die Ralda goed kent. Ze weet waar ze aan begint en is erg enthousiast! 

Voor de maandagavond hebben we haar gevraagd om de lessen op te starten, zodat we straks gewoon kunnen beginnen met dansen.  Het kan zijn dat zij de definitieve docent wordt voor de maandag, maar we zijn ook nog met anderen in gesprek voor deze groep.

We zijn blij dat we binnen een week in elk geval hebben kunnen regelen dat de lessen van deze twee groepen straks gewoon van start kunnen gaan. Voor de mensen die na het nieuws van het stoppen van Valérie twijffelen of ze nog wel door willen gaan: geef haar opvolger een kans,. Wij hebben in elk geval veel vertrouwen in haar.

De lessen beginnen in de tweede week van september. Dat geldt voor alle groepen. Uiteraard onder voorbehoud van mogelijk wijzigingen in de adviezen van het RIVM. Meer info volgt binnenkort.

In het weekend voorafgaand aan de start van de lessen willen we een barbecue organiseren voor alle leden, om zo gezamenlijk het seizoen te beginnen en te vieren dat we weer allemaal mogen. Ook dit is onder voorbehoud en meer info binnenkort.

In de nieuwsbrief die binnenkort uitkomt staat meer informatie over bovenstaande en we hopen dan ook de opvolger(s) van Valérie te kunnen presenteren.

Voor wie nog op vakantie gaat: Heel veel plezier en veilig terugkomen.

En voor iedereen: tot ziens in september!

Het bestuur

===============

Hoi allemaal,

Na 4x tijdens de Coronatijd te zijn gestopt en ook weer 4x te zijn begonnen in mijn hoofd, heb ik voor de 5e keer echt besloten dat ik ga stoppen met Ralda.

Zowel op de maandag als de vrijdag. Ik heb het na 40 jaar, 1,5 jaar zonder moeten doen, wat me zwaar viel, zeker in het begin. Maar doordat de lockdown langer duurde dan iedereen dacht, heeft het me ook aan het denken gezet.

Na 30 jaar te hebben lesgegeven (ik was 19 toen ik bij Ralda mijn eerste groep kreeg) kan ik terugkijken op een fantastische tijd. We hebben het als Ralda niet altijd makkelijk gehad, maar we zijn door nieuwe inzichten, samen sparren en vooral veel actie er altijd weer bovenop gekomen. Sterker nog, ik denk dat we prachtige dingen hebben gedaan en waren we op het moment van de lockdown weer op een “hoogtepunt” beland. Maart t/m september 2020 zat vol met workshops, voorstellingen, optredens, festivals. Helaas, moest alles worden gecanceld. Ook met groep 4 op de maandag hebben we al weer heel wat jaartjes heerlijk gedanst. Het was heel gezellig en we hebben hard gewerkt. Een perfecte combi, maar ook deze groep heeft de laatste les van mij op 9 maart 2020 gehad.

Het is wat het is.

Ik wil iedereen bedanken voor de geweldig tijd en ik wens jullie allen nog lang dansplezier zoals ik dat altijd heb gehad. Hopelijk kan alles binnenkort weer worden opgestart.

Ik ben erelid en Ralda zit in mijn bloed, dus jullie gaan me heus nog wel zien. Maar niet meer in de vorm zoals je gewend was.

Het is goed zo.

Valérie