Dansgroepen

Dansgroepen


Bij Ralda kun je van 4 tot en met bij wijze van spreken 95 jaar terecht om lekker te dansen op wereldmuziek. De dansen en de muziek komen van over de hele wereld. Zo komen er dansen uit Mexico, Bolivia, West-Afrika en China voorbij, maar zijn er ook dansen uit Hongarije, Rusland, Frankrijk en Engeland. Bij elke groep en bij alle dansen geldt: plezier staat voorop. Daarnaast is er natuurlijk ook aandacht voor ontwikkeling. Dat gaat over de ontwikkeling van de motoriek, maar ook danstechniek en samenspel. Zie hieronder een overzicht van alle groepen bij Ralda:

KleuterDans (4 t/m 6)


In deze groep leren de kinderen op leuke, vrolijke muziek verschillende manieren van bewegen op muziek. Op speelse wijze wordt op deze manier aandacht geschonken aan de ontwikkeling van de kleuter.

docent: Ellen Meulenbeld

Wanneer: Elke woensdag van 15.00 tot 16.00 uur.  Start najaar 2022

KinderDans (7 t/m 11)


In deze groep wordt er gewerkt aan de motoriek en ritmiek van de kinderen, maar ook wordt er gekeken naar samenspel, concentratie en inlevingsvermogen. De dansen zijn vaak verbonden aan een thema of verhaal, waarmee de fantasie van de kinderen wordt geprikkeld.

docent: Ellen Meulenbeld

Wanneer: Elke woensdag 16.00-17.00. Start najaar 2022

TienerDans (12 t/m 15)


In deze groep ga je richting de wat moeilijkere dansen en wordt er ook gewerkt voor optredens. Je leert dansen uit alle uithoeken van de wereld. Snelle dansen, maar ook rustige dansen. Natuurlijk is er ook aandacht voor danstechniek en verdere ontwikkeling.

docent: Marit van Belkom

Wanneer: Elke woensdag 17.00-18.00

Recreatiegroep (16+)


Deze groep is bedoeld voor iedereen vanaf 16 jaar die graag wil dansen op volksmuziek/wereldmuziek. De dansen die hier gedaan worden komen niet alleen uit Nederland. Zeker niet zelfs, bijna alle dansen komen uit het buitenland. Bij deze groep leer je al dansend de wereld kennen.

docent: Iris Hoop

Wanneer: Elke maandag van 19.30 tot 21.30 uur

Seniorengroep (MBVO)


Deze groep is bedoeld voor iedereen die graag wil dansen op wereldmuziek en wat hoger in de jaren zit. De dansen die hier gedaan worden komen van over de hele wereld. Het merendeel van de dansen komt uit het buitenland en een deel komt natuurlijk ook uit ons eigen kikkerlandje. Bij deze groep leer je al dansend de hele wereld kennen, maar met een aangepast tempo.

docent: Iris Hoop

Wanneer: tijdelijk geen lessen

Kinder theaterdansgroep


In deze groep dansen de kinderen die ook graag eens willen optreden. Hier worden choreografieën gedanst die vervolgens op het podium gedanst worden. Hier hoort natuurlijk ook een echt kostuum bij, zoals bijvoorbeeld een prachtige Mexicaanse jurk.

docent: Ellen Meulenbeld

Wanneer: Elke vrijdag van 17.00 tot 19.00 uur

Theaterdansgroep


Deze groep heeft een veelzijdig repertoire met onder andere dansen uit Servië, Hongarije, Israël, India, Armenië en Servië. Alle dansen zijn voor het toneel bewerkt, waarbij de authentieke elementen bewaard zijn gebleven, maar ook moderne aspecten aan bod komen.

De kostuums zijn vaak gekocht in het land van oorsprong of zijn naar origineel voorbeeld zorgvuldig en tot in detail nagemaakt. De groep verzorgt optredens in het binnen- en buitenland.

docent: Iris Hoop

Wanneer: Elke vrijdag van 19.15 tot 22.15 uur

Kom een keer langs!

Alle lessen vinden plaats in De Buut, Zwanenwoerd 1A (ingang aan De Blekstraat)
8102 BE  Raalte.

Bij alle groepen mag je twee keer vrijblijvend mee komen doen om te kijken of het wat voor je is. Voor meer informatie kun je ons mailen naar info@ralda.nl.

Of vul onderstaand formulier in. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.


  aanmelden proeflessen

  Naam (*)

  Telefoon

  Email (*)

  Voor proeflessen van welke groep/orkest meldt u zich aan? (*)

  Hoe bent u bij Ralda gekomen?

  Familie/vriendenkrantposter/flyersociale mediagoogle e.d.internet overigradio/tvoverige

  (*) Verplicht veld.