Dansen bij Ralda

Dansen bij Ralda


Ralda biedt de mogelijkheid om van 4 tot en met bij wijze van spreken 95 jaar lekker te dansen op wereldmuziek. De dansen en de muziek komen van over de hele wereld. Dansen uit de Balkan en Israël zijn het meest populair, maar er komen ook geregeld dansen uit andere delen van Europa en de wereld voorbij. Bij elke groep en bij alle dansen geldt: plezier staat voorop. Daarnaast is er natuurlijk ook aandacht voor ontwikkeling. Dat gaat over de ontwikkeling van de motoriek, maar ook danstechniek en samenspel. Zie hieronder een overzicht van alle groepen bij Ralda.

Bij alle groepen mag je twee keer vrijblijvend mee komen doen om te kijken of het wat voor je is. Voor meer informatie kun je ons mailen naar info@ralda.nl of via het reactieformulier onder aan de pagina.

Naast groepen heeft Ralda ook lessenreeksen van 9 lessen. Deze worden altijd voorafgegaan door een open les. Meer informatie hierover vind je hieronder. De startdata staan ook vermeld in de agenda.

KleuterDans (4 t/m 6)


KleuterDans (onderbouw basisschool) wordt gegeven in lessenreeksen. In 8 weken leren de kinderen op leuke, vrolijke muziek verschillende manieren van bewegen op muziek. Op speelse wijze wordt op deze manier aandacht geschonken aan de ontwikkeling van de kleuter. De lessenreeks wordt afgesloten met een les waar de kinderen aan de ouders laten zien wat ze geleerd hebben.

docent: Iris Hoop

Wanneer: De eerstvolgende lessenreeks start op vrijdagmiddag 2 februari 2024 om 16.00u. met een open les.

KinderDans (7 t/m 11)


In deze lessenreeks wordt er in 8 weken gewerkt aan de motoriek en ritmiek van de kinderen, maar ook wordt er gekeken naar samenspel, concentratie en inlevingsvermogen. De dansen zijn vaak verbonden aan een thema of verhaal, waarmee de fantasie van de kinderen wordt geprikkeld.

docent: Iris Hoop

Wanneer: De eerstvolgende lessenreeks start op vrijdag 2 februari 2024 om 17.00u. met een open les.

TienerDans (12 t/m 15)


Bij de tieners ga je richting de wat moeilijkere dansen en wordt er ook gewerkt voor optredens. Je leert dansen uit alle uithoeken van de wereld. Snelle dansen, maar ook rustige dansen. Natuurlijk is er ook aandacht voor danstechniek en verdere ontwikkeling. De lessen worden wekelijks gegeven.

docent: Marit van Belkom

Wanneer: Elke maandag  van 18.00 tot 19.30

Werelddans volwassenen


De recreatiegroep volwassenen is bedoeld voor iedereen vanaf 16 jaar die graag wil dansen op volksmuziek/wereldmuziek. De dansen die hier gedaan worden komen niet alleen uit Nederland. Zeker niet zelfs, bijna alle dansen komen uit het buitenland. Bij deze groep leer je al dansend de wereld kennen.

docent: Iris Hoop

Wanneer: Elke maandag van 19.30 tot 21.30 uur

Seniorengroep 


Voor mensen die wat hoger in de jaren zitten of voor wie het tempo van de volwasssengroep wat aan de hoge kant is, hebben we de seniorengroep. Deze is bedoeld voor iedereen die graag wil dansen op wereldmuziek,  maar met een aangepast tempo. De dansen die hier gedaan worden komen van over de hele wereld. Het merendeel van de dansen komt uit het buitenland en een deel komt natuurlijk ook uit ons eigen kikkerlandje.

docent: Iris Hoop

Wanneer: start januari 2024

Theaterdansgroep


De Theaterdansgroep treedt op met een veelzijdig repertoire met onder andere dansen uit Servië, Hongarije, Israël, Bulgarije, Armenië en natuurlijk Nederland . Alle dansen zijn voor het toneel bewerkt, waarbij de authentieke elementen bewaard zijn gebleven, maar ook moderne aspecten aan bod komen.

De kostuums zijn vaak gekocht in het land van oorsprong of zijn naar origineel voorbeeld zorgvuldig en tot in detail nagemaakt. De groep verzorgt optredens in het binnen- en buitenland.

docent: Iris Hoop

Wanneer: Elke vrijdag van 19.15 tot 22.15 uur

Tiener theaterdansgroep


In deze groep dansen de kinderen die ook graag eens willen optreden. Hier worden choreografieën gedanst die vervolgens op het podium gedanst worden. Hier hoort natuurlijk ook een echt kostuum bij, zoals bijvoorbeeld een prachtige Mexicaanse jurk.

docent: Ellen Meulenbeld

Wanneer: Elke vrijdag van 17.00 tot 19.00 uur

Meer informatie


Alle lessen vinden plaats in basisschool Oostenwind, Monumentstraat 60, 8102AM Raalte.

Bij alle groepen mag je twee keer vrijblijvend mee komen doen om te kijken of het wat voor je is. De lessenreeksen starten altijd met een gratis open les.

Voor meer informatie of om je aan te melden voor een proefles of open les kun je ons mailen naar info@ralda.nl. Of vul onderstaand formulier in. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

  aanmelden proeflessen

  Naam (*)

  Telefoon

  Email (*)

  Voor proeflessen van welke groep/orkest meldt u zich aan? (*)

  Hoe bent u bij Ralda gekomen?

  Familie/vriendenkrantposter/flyersociale mediagoogle e.d.internet overigradio/tvoverige

  (*) Verplicht veld.