Orkesten

Orkesten


Bij Ralda kun je terecht om wereldmuziek te maken of er kennis mee te maken. De muziek komt van over de hele wereld. Denk bijvoorbeeld aan muziek uit Mexico, Bolivia, Hongarije, Israël (Klezmer) en Frankrijk. Bij beide orkesten is er veel aandacht voor samenspel en variatie, maar het samen genieten van de prachtige muziek staat altijd voorop. Onze orkesten:


Ralda’s Wereldband


Speel jij een instrument en wil je graag samen spelen? Kom dan bij Ralda’s Wereldband! Je leert muziek uit verschillende landen, zoals een snelle polka uit Finland, zwierige csardas uit Hongarije, fijne mazurka uit Nederland, jigs en reels uit Ierland en een hora uit Israel.  En……alles uit je hoofd!

In de band word je niet alleen uitgedaagd door verschillende stijlen uit verschillende landen te spelen, je leert ook om de dansers van de KinderTheatergroep van Ralda te begeleiden. Het begeleiden van dansers vraagt samenwerking tussen muzikanten en dansers. Je moet op elkaar inspelen en elkaar aanvoelen. Spelen in Ralda’s Wereldband heeft dus veel verschillende aspecten.

In de band is ruimte voor contrabas, accordeon,  klarinet, percussie/slagwerk,  gitaar,  cello, viool,  blokfluit en fluit. Speel je een ander instrument waarvan je denkt dat die er ook wel bij kan? Meld je gerust en we kijken in overleg of het past.

Ralda’s Wereldband is de band van Ralda voor jongeren tussen de 10 en 20 jaar met minimaal drie jaar muziekles.

Ralda’s Wereldband maakt muziek onder leiding van Wendy van Zomeren, op vrijdagavond van 17.30 tot 19.00 uur.

Is je interesse gewekt?  Schrijf je dan nu in en bij voldoende aanmeldingen gaat de Wereldband van start. Meld je aan door een mailtje te sturen naar info@ralda.nl met je naam, leeftijd, instrument en wat informatie over je muziekervaring.


Het Ralda-orkest


Dit orkest bestaat uit ervaren muzikanten en een orkestleider. Het orkest begeleidt de dansgroepen bij optredens in binnen- en buitenland.

Daarnaast is er ook een eigen internationaal repertoire en kunnen er concerten worden gegeven zonder de dansgroep.

Ben je een ervaren muzikant en heb je zin om eens mee te komen doen?

Je bent van harte welkom!

Het Ralda-Orkest staat onder deskundige leiding van Annika Meinsma van Daar zit muziek in! en repeteert elke vrijdagavond van 19.30 tot 21.30 uur.


Vrijblijvend kijken

Bij elk orkest van je van harte welkom om twee keer vrijblijvend mee te komen doen om te kijken of het wat voor je is. Voor meer informatie kun je ons mailen op info@ralda.nl.