Wereld Jeugdorkest

Wereld Jeugdorkest


Bespeel jij een instrument en wil je graag samen spelen? Bij het Wereld Jeugdorkest van Ralda leer je muziek uit verschillende landen, zoals een snelle polka uit Finland, zwierige csardas uit Hongarije, een fijne mazurka uit Nederland of jigs en reels uit Ierland.

Bij het orkest word je niet alleen uitgedaagd door verschillende stijlen uit verschillende landen te spelen, je leert ook om de dansers van Ralda te begeleiden.
Het begeleiden van dansers vraagt samenwerking tussen muzikanten en dansers. Je moet op elkaar inspelen en elkaar aanvoelen. Spelen in het Wereld Jeugdorkest heeft dus veel verschillende aspecten.

Voor wie?


Ben jij tussen de 10 en 20 jaar en speel jij minimaal 3 jaar contrabas, accordeon, klarinet, cello, viool, percussie/slagwerk, gitaar of fluit? Dan ben je van harte welkom!

Bespeel jij een ander instrument? Samen kunnen we kijken of het past in het orkest.

De repetities zijn vrijdag van 18.00u tot 19.00u.

Het eerste jaar werken we met lessenreeksen van 10 lessen per keer. Zo kun je per 10 lessen bepalen of het echt iets voor je is.

Enthousiast geworden? Schrijf je hieronder vrijblijvend in en er wordt contact met je opgenomen om de mogelijkheden te bespreken.

Wendy van Zomeren


Het Wereld Jeugdorkest staat onder leiding van Wendy van Zomeren. Vanaf haar 11e speelt ze viool. Naast haar klassieke opleiding luisterde ze altijd naar volksmuziek.

Wendy maakt lange tijd deel uit van het Ralda-Orkest. Daar maakt ze kennis met het begeleiden van dans en het spelen van verschillende muziekstijlen en -ritmes. Rond haar 35e begint ze met het geven van vioolles aan kinderen. Later is ze daarnaast begonnen met het organiseren en coachen van samenspel.

Sinds haar 17e speelt ze in verschillende folkbands, zoals Cinnamon en Blue Dew.

Inschrijven


  Roepnaam (*)

  Achternaam (*)

  Telefoon

  Email (*)

  Leeftijd (*)

  Welk instrument bespeel je? (*)

  Hoelang bespeel je dit instrument al? (*)

  Aanvullende opmerkingen:

  (*) Verplicht veld.